Luonnon voima ja hoiva

Luonnon ihmistä hoitava, sressiä purkava, verenpainetta alentava, luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä lisäävä, sosiaalista jännitystä laukaiseva ja olotilaa elvyttävä vaikutus on nyttemmin todistettu lukuisissa tutkimuksissa. Vuonna 2004, jolloin LuonnonHyvä Instittuutti perustettiin, oli nyt julkaistu tieto perustajallaan olemassa kokemustietona, hiljaisena tietona ja intuitiona.

 

LUONNON VOIMA JA HOIVA -ohjelmat koostetaan asiakkaan tarpeiden mukaan yhdestä tai usemmasta seuraavista sisällöistä: luontorentoutuminen - luontomindfulnessia eli luonnon tukemana harjoitellaan rauhoittumista, pysähtymistä, tietoista läsnäoloa - aistiharjoitteet - hiljentymisharjoitteet - asahiliikkeet (tai-chin tapaan) luonnossa - hengitysharjoitteet - villiyrttien voima ja hoiva

- Välimatkan otto ja irrottautuminen arkirutiineista tarjoaa mahdollisuuden kokonaisuuksien parempaan hahmottamiseen, mielen selkiytymiseen ja siten edesauttaa pulmatilanteiden ratkeamista.

- Aktivoimalla ja käyttämällä muita aisteja kuin "päätä", saadaan rentoutumista ja voimien uudelleen latautumista.

- Luonnossa tehdään joko pareittain, ryhmänä ja/tai yksin rentouttavia ja läsnäoloa lisääviä harjotteita.

- Luonnossa ohjattua asahi-liikkeitä, hengitys- ja pysähtymisharjoitteita, asahi on tai-chin suomalainen sovellus.

- Villiyrtteihin tutustumista joko ravinnon superfuudeina, tai kerätään yrtit tulevaa jalkakylpyä tai yrttisaunaa varten.

 

Kesto (1,5-) 2h. Lähiluonnossa tai -puistoissa